18 May, 2011

Propuneri pentru vacanta de vara

Dragi voluntari,

Pentru vacanta de vara va propunem urmatoarele activitati:
- In perioada15 iulie-15 august un număr de 5-6 elevi pot sprijini derularea proiectului "Descoperă minunile din Vâlcea", realizat de colectivul Sălii de lectură în colaborare cu prof. Gheorghe Ploaie. Contribuţia lor va consta în realizarea de fotografii, pliante, articole pentru presă etc.
- O alta activitate, lunara, cate 4 ore, în cadrul proiectului "Bibliotecarul, prietenul copiilor şi tinerilor", in cadrul careia se vor realiza întâlniri la centrele de plasament din municipiu prin care se încearcă socializarea şi comunicarea cu aceşti copii.
- "Atelierul de vacanta", atelier ce anul acesta va dura numai 1 luna (iulie) in cadrul sectiei Periodice-Legislatie si care se va desfasura cu ajutorul voluntarilor, tinand cont ca acest an a fost desemnat "Anul international al voluntariatului". De trei ani dna Mariana Zanfir s-a ocupat cu predarea catorva notiuni de comunicare si jurnalism si de formare a copiilor in acest domeniu. De doi ani a scos si cate o revista cu articole scrise de copii, cu desene si imagini de la cercurile desfasurate in biblioteca. Aceste reviste au fost trimise si in tara la biblioteci judetene, au fost daruite la diverse evenimente organizate de biblioteca si au depasit chiar granitele , fiind duse in Cehia. Deoarece la noi in scoala exista un cerc literar cu o experienta si rezultate deosebite in domeniul literar, dna Zanfir s-a gandit ca ar putea exista tineri capabili sa transmita mai departe din cunostintele lor, copiilor din clasele mai mici. Participarea voluntarilor se va face prin rotatie, cate 1 saptamana fiecare timp de o ora - doua pe zi, astfel incat sa nu va rapim din vacanta de vara. Voluntarii ar putea sa-i determine pe copii sa-si tehnoredacteze scrierile, sa-i inspire in arta scrisului alegand subiecte interesante, sa participe cu ei la evenimentele ce se desfasoara in biblioteca in aceasta vara, cat si la alte evenimente organizate in municipiu.

Va rog sa-mi comunicati pana cel tarziu 25 mai a.c. dorinta de a participa la aceste activitati.

Vă mulţumesc pentru colaborare.