24 March, 2017

Cariere în industria jocurilor video

       Vineri, 24 martie 2017, în intervalul 12-15 în sala de festivități a școlii noastre a avut loc o prezentare privind industria de jocuri video din România și a oportunităților de carieră din acest domeniu aflat într-o continuă dezvoltare.
         Prezentarea a fost realizată de către Istrate Andrei Cătălin, care a petrecut mai bine de 8 ani în cadrul unuia dintre cele mai mari studiouri de jocuri video din lume, Ubisoft, iar în 2013 a pus bazele asociației dezvoltatorilor de jocuri video din Romania (Romanian Game Developers Association – RGDA), asociație al cărei președinte a fost în perioada 2013 – 2016. În prezent, Andrei Istrate lucrează la dezvoltarea primului proiect educational din Romania dedicat acestui domeniu de activitate, GameDev Academy, un centru de training care oferă cursuri de specialitate celor interesați. 
         A fost o prezentare educatională, de consiliere în cariera. Elevilor li s-a explicat ce înseamnă această industrie, ce oportunități de carieră există, către ce domenii de specializare se pot îndrepta, care sunt pașii prin care se dezvolta un joc de la o idee la produsul final.
        Prezentarea a fost interactivă, animată și apreciată pozitiv atât de elevii, cât și de cadrele didactice, care au luat parte la această întâlnire. 
Mulțumim Andrei Istrate, succes în ceea ce faci și te mai așteptăm la Rm. Vâlcea!